donderdag 17 september 2009

Terug

Na een heel voorspoedige reis zijn we weer aangeland in ons "winterverblijf".
Voor we weg reden om 7 uur heb ik in de tuin nog snel wat rozen afgesneden. Wilde graag nog even genieten van ze. Het was nog donker. Met mijn zaklantaarn probeerde ik de beste knoppen te vinden.Het is een gemengd boeket geworden waar we met veel plezier naar kijken. In stukje franse zomer in huis.
Behalve een bosje rozen hadden we natuurlijk een gigantische hoeveelheid andere spullen bij ons. Bijna alle potten jam van deze zomer, de likeurtjes en de "pate de fruit"van rode en zwarte bessen. De ingemaakte augurkjes waren ,jammer genoeg, al op. De uitgelezen boeken gingen ook weer retour. En wat dacht je van een flink aantal flessen wijn uit onze favoriete wijnkelder.
En natuurlijk moesten onze 3 katten mee terug. Ze slapen de hele dag in hun kooi en als we aankomen pakken ze meteen de draad weer op.

Dit zijn de twee dames. Ze kunnen niet langs elkaar heenlopen zonder even een poot naar elkaar uit te slaan. Dichter bij elkaar dan op deze foto zullen ze dan ook niet liggen. De lapjes kat is nu 8 jaar en heet Arfeuilles. De zwart-witte is 7 en heet Lila Mu. Ze eet graag het eten van de andere twee op en hoewel ze daar de kans niet voor krijgt (ze eet altijd apart) is ze toch de zwaarste. Ze gaat nu dus op light voer.

Dit is de heer in het gezelschap en het broertje van Lila Mu. Hij heet Bamse en is een lekkere slome,maar erg lieve, kater.

Arfeuilles heeft een nieuw plekje ontdekt. Ze wurmt net zo lang tussen de kussens tot ze er onder ligt en slaapt dan met haar kop op een ervan.
Ondertussen lopen we al weer aardig in het Nederlandse gareel. Het is even wennen aan de herrie, na de stilte van ons dorp. Maar dit is dus echt mijn andere leven en daar geniet ik ook weer van.2 opmerkingen:

Unknown zei

Dag madame mon jardin ik zou graag wat meer van / over uw tuin willen weten, Pieter Galjaard, Julianalaan 42, Helmond

C De-sign zei

Så fina de är katterna! Jag saknar en katt... men har ju fullt upp med Maja! En strålande söndag här....det blir ute nästan hela dagen! Underbart! STOR KRAM fr C