vrijdag 25 oktober 2013

Coco Chanel

In het Haags Gemeentemuseum is op het ogenblik een tentoonstelling over het leven en werk van Coco Chanel. Als dan een kleindochter bij je logeert die later modeontwerpster wil worden moet je daar natuurlijk naar toe.Jongere zus wilde ook wel mee hoewel ze plechtig beweerde dat mode haar niet interesseert. Ze draagt liever jongensblouses.
Jammer genoeg zie je de mooie details niet goed op de foto's. Deze fluwelen jurk had een garnering van geborduurd band en een ongelijke zoom. Modern toen en nu.

I Haags Museum är just nu en utställning på gång om Coco Chanel's  liv och arbete. Om då barnbarnet, som sen vil bli mode designer,  bor några dagar här, måste man dit. Minstingen ville följa med fast hon tycker inte om mode. Hon har hellre en pojkskjorta som hon sa.
Tyvårr ser man inte alla vackra detaljer på bilderna. Den här sammetsklänning har broderade band och en ojämn fåll. Modern då och nu.
 Uit haar vroege jaren maar je kunt er ook nu zo mee naar een feestje.

En tidig Chanel men  även idag  skulle man mycket väl kunna ha den till fest.
 Parels, zwarte kralen en het beroemde logo.

Pärlor, båda vita och svarta och hennes logo.
 Het ene  sieraad is nog overdadiger dan het andere, maar zo herkenbaar Chanel.

Det ena smycket är ännu mer överdådig än det andra men så lät att känna igen Chanel.


 Deze ensembles zijn ontworpen en gemaakt voor Marlène Dietrich.

Dem här kläderna designades och syddes upp till Marlène Dietriech
 Een mantel gevoerd met zijde. Deze zijde werd ook gebruikt voor de blouse en het hoedje. Langs de hals, de mouwen en de zakken is diezelfde zijde gebruikt om als een lint door te rijgen. Een ander detail is het randje langs de knopen. 

En kappa fodrad med ett vackert sidentyg Även blusen och hatten är av samma material. Kring halsen ,ärmen och fickorna har remsor av sidentyget flätat och en mycket fin detail är knapparna som har en smal kant i sidenet.
 En natuurlijk mantelpakjes met het beroemde jasje.

Och naturligtvis hennes dräkter med den berömde jacka.

Tassen.

Väskor.

 En het "kleine zwarte jurkje". De jurk in het midden wilde de jongste(8) graag hebben hoewel het wel iets anders is dan een jongensblouse.

Och "den lilla svarta". Klänningen i mitten ville den yngsta(8) gärna ha fast det är något helt annat än en pojkskjorta.
Daarna hebben we genoten van een lunch in het zonnetje.

Vi avslutade med en lunch i solen.
Wens iedereen een fijn weekend.
 Wij rijden op ons gemak naar Mon Jardin. De katten blijven thuis en dus doen we wat langer over de reis en rijden binnendoor in plaats van over de tolwegen.Hotelletje is geboekt.
Een katloze minivakantie.

Önskar alla en fin helg.
Vi ska iväg till Mon Jardin. Kattorna stannar hemma och vi kommer att köra mindre vägar och inte dem stora motorvägarna. Har bokat ett hotel i en liten by.
En kattlös minisemester. 

10 opmerkingen:

Rose Garden Malevik zei

Olala.. vilka kreationer :)
å missa nu inte mitt lilla

HALLOWEEN PARTY

VÄLKOMMEN
Håkan

betty prins zei

Wat een mooie tentoonstelling, ga er zeker heen!!
Gezellig zo met de meisjes en wat heerlijk dat je nog even naar frankrijk bent...

Felix zei

Läcker utställning! Det vore något för min systerdotter att se. Hon vill också vidareutbilda sig inom mode och design. Hon har gått inriktning Kläder och mode på gymnasiet och därefter ett år vardera på två folkhögskolor.

Så många härliga lökar du har planterat. Det kommer att bli fint nästa år!

Hösthälsningar
Elisabet

Willy zei

Leuk dat je daar met je kleindochters heen bent geweest. De kleding is ook prachtig. Veel plezier in Frankrijk.
Kram!

Birgitta zei

Så underbart att få ta del av Chanels kreationer och modeplagg, hon har ju alltid funnits och gett inspiration och glädje åt många, har själv haft en liknande dräktjacka som jag sytt för många år sedan när man fick själv sy det man ville ha för att få lite roliga kläder. Och så trevligt att göra det med barnbarnen.

Ha det gott i mon jardin, Birgitta

Anjas Hill zei

Vad roligt att få gå en så fin runda med dig! Jag har dock aldrig varit särskilt förtjust för egen del i C.C.men hennes kreationer är numera konst och jag uppskattar mycket dina bilder Anje! Det plagget som jag skulle trots allt gärna äga är den vackra kappan på bild nr 8 ;))! Den ser ut att vara skapt för mig ;)))!

Tusen, tusen tack för denna fina visningen!
Ha det så gott på din minisemester!

/Anja

Black Iris zei

Men vilken härlig utställning du varit på.. Snygga klänningar och fina smycken..

Kram Maidi

ansepanse zei

Chanel är alltid Chanel, tidlösa och vackra och dyra :)
Sv: åh 20 grader, avundsjuk är jag, vi väntar med vånda på en storm som de varnar för ska komma in över västsverige, lite rädd är jag, jag tycker det är otäckt när det blåser riktigt mycket
njut nu av sommarvärmen och din fina trädgård
kramar vännen

ansepanse zei

Sv: jo, jag hörde på nyheterna att både England och Holland råkat illa ut i stormen, vi får väl se hur det blir här hos oss
skönt att ni slipper stormen där i Frankrike
kramen vännen

skapa och inreda zei

Tack för ett mycket trevligt inlägg.
Kram
Annika