zondag 9 februari 2014

Wat doe ik.../Vad gör jag...

Wat doe ik al die tijd dat ik niet eens aan bloggen toekom? Natuurlijk al die "gewone"dingen als wassen, strijken en de boel een beetje bijhouden. Maar ook daar is niet eens veel tijd voor.
De dagen gaan snel voorbij.
Afgelopen week bezochten we eindelijk het vernieuwde Rijksmuseum. Er was zoveel te zien. Niet in het minst het prachtige gebouw zowel buiten als binnen..
 
Vad gör jag med min tid så att jag inte ens har tid med ett nytt inlägg i bloggen? Naturligtvis alla dessa "vanliga" saker som tvätt, strykning och försök att hålla ordning hemma. Men även där räcker tiden inte till. Dagarna bara flyger iväg.
Förra vecka hann vi entligen med ett besök på vårt nyrenoverade "Rijksmuseum". Så mycket att se. Inte minst den vackra byggnaden. Både ute och inne.
 
 Ook dit is een schilderij van Rubens..Anders dan we ons voorstellen bij een Rubens.
 
Även den här tavla är av Rubens. Lite annorlunda än en Rubens bruker se ut.

 En natuurlijk de Nachtwacht. We hebben alleen maar de oude meesters bezocht want toen was het tijd om de kleindochters op te halen en mee naar huis te nemen. Als mama in Italië aan het werk is en er is een studiedag .... zijn oma mormor en opa er gelukkig.
 
Och naturligtvis "Nachtwacht". Rembrants stora mästerverk. Vi hade bara tid med avdelningen med dem gamla mästaren för vi skulle hämta barnbarnen att ta med oss hem. När mama jobbar i Italien och skolan är stängt p.g.a. en studiedag...är det tur att oma mormor och opa finns.
 
Toen de dames weer terug in Amsterdam waren was het tijd voor een vriendinnenuitstapje naar "De Porceleyne Fles". 
Wat ik niet wist is dat er met grijstinten geschilderd wordt en dat pas na het opnieuw branden de schitterende blauwe kleuren ontstaat
 
När flickorna var tillbaka i Amsterdam var det dags för en utflykt med väninnorna till porslinfabriken "de Porceleyne Fles".
Inte visste jag att dem målar allt i grå nuancer och att inte förrän efter en till omgang i ungnen dem typiska färgerna kommer fram.
 

Tussen de bedrijven door werk ik  alweer voor de kerstmarkt van de Zweedse kerk in November. Een gekregen stapel kerstlapjes werd  een lappendeken voor een verloting.
 
Emellantid jobbar jag för Svenska Kyrkans julmarknad i November. En trave jultyger som vi fick blev ett lapptäcke.
 

 Er wordt altijd om schorten gevraagd en ze waren allemaal op en dus....nieuwe maken.
 
Våra förkläden såljer vi alltid ut. Dags att sy nya. 
 
 Een paar zakjes met gekregen haak en breigaren werd ook verwerkt. De volgende wordt aan gewerkt.
 
Några påsar med garn blev en sjal.Nästa är på gång.
 Zo kom ik mijn tijd wel door.
Fijne week!
 
På det här viset går tiden (för) fort.
Önskar alla en bra vecka.

22 opmerkingen:

betty prins zei

Dat is gewoon hard werken.. al die voorbereidingen al voor de komende kerstmarkt!
Wat is het museum toch mooi geworden en er valt zoveel te bekijken, aan het gebouw en aan de kunst die er hangt.
fijne zondag!

Hantverkarglädje zei

Jag kan gott förstå att ni lätt säljer ut era alster för allt vad du visar är ju väldigt vackert. Det är ju också bra mycket roligare att greja med något när det sen säljer sig själv.
Hoppas ni får ha trevligare väder än vad vi har för här är bara mulet, vått o grått och jag bara längtar till värme och sol. Får väl trösta med det där vanliga att efter regn kommer sol. Önskar dig en trevlig vecka.

Birgitta zei

Det är klart att dagarna går fort när man gör så fina saker, sjalen är jättefin, härligt att svepa in sig i. Men det är väl tur att vi har saker och ting för oss.

Ha det gott, Birgitta

Anoniem zei

Wat een leuke dingen heb je allemaal gemaakt Anje! Enne... misschien zagen we elkaar wel in het Rijks zonder het te weten, want ik was er afgelopen week ook ;) Bijzonder hè, ik vond het echt heel erg mooi!

Johanna Zweden zei

Wat is dat lang geleden dat ik daar geweest ben
Mooi je sjaal
Fijne handwerkweek groetjes Joke

Anjas Hill zei

Du makalöst duktiga, begåvade kvinna! Vad du hinner, orkar och KAN!/Anja

Willy zei

Mooi handwerk Anje. Wat ben je al weer druk bezig voor de kerstmarkt. Die hoop ik dit jaar nu eindelijk eens te bezoeken, lijkt me zo gezellig. Leuke uitjes had je ook. Het Rijksmuseum staat ook op mijn lijst. Fijne week,

Evelyne zei

Gezellige uitjes!
Mooie dingen gezien ook!
Leuke haakwerk.

lieve groetjes, Evelyne

ansepanse zei

du har verkligen fullt upp :) vad många fina saker det finns där på muséet
Sv: sjuklingen är bättre idag och vi har också råkallt väder
kramar vännen

Le petit jardin zei

Du verkar ju faktiskt ha mycket roligt för dig även om tvätt och andra vardagsbestyr smyger sig in i vardagen.

Kram Kajsa

ansepanse zei

Sv: jo idag har Maja blivit feberfri :) hon är betydligt piggare nu, så nu ska hon iväg till jobb igen
här har det varit ett regnigt och tråkigt väder idag
önskar dig en fin kväll
kramar vännen <3

Black Iris zei

Jag håller med dig.. vart tar tiden vägen egentligen.. Jag trodde att jag skulle blogga mycket mer när jag slutade jobba men det har blivit tvärtom..

Kram Maidi

LÁrt de Vivre zei

Hjärta till dig idag!!

Kram Kajsa

ansepanse zei

Sv: vad trevligt att åka på handarbetsutställning tillsammans med dottern :) men förstår att du var trött efter en sådan dag
här är vädret också bedrövligt, dag efter dag, idag är det någonting mellan blötsnö, regn och grått, grått, grått, just nu + 2,5 grader,
J sitter och tittar på OS
ha en fin helg
kramar

ansepanse zei

Sv: igår hade vi mest regn hela dagen, bara några små uppehåll och det har blåst jättemycket här också, jag tycker också att det är lite kusligt med all blåsten, idag försöker solen komma igenom molnen, så det blir kanske en fin eftermiddag
kramar vännen

Solstrimmor zei

Som svar på din fråga om det går att ta sticklingar av olivträdet. Tror inte att de rotar sig här hos oss. Har haft några i vatten men de har inte bildat rötter.

Ha en fin dag!
Solkramar från Eva-Mari, för idag blir det ännu en solig dag!!

ansepanse zei

Sv: det rekommenderas ju att man bör gå 10.000 steg per dag, men det kan man ju portionera ut under hela dagen, en enda promenad måste ju liksom inte vara så lång
här regnar det idag och det är + 3,2 grader
kramar

ansepanse zei

Sv: visst märker man att det har blivit ljusare men vi har haft två regndagar efter varandra och då blir det så grått och tråkigt
jag känner mig bättre idag även om jag inte sov så gott inatt, trött är jag men jag hoppas att febern inte kommer tillbaka i eftermiddag
kramar

ansepanse zei

Sv: längre fram på dagen slutade det att regna, men grått var det ändå, nu mot kvällen var jag och tog närmare bilder på krokusarna, jag ska visa upp dem imorgon :)
ha en fin kväll
kramar

Rost och rädisor zei

AStt se en Rubens i verkligheten hade varit kul! Gillar överhuvud taget ett museebesök då och då. Porslinet är underbart och den grögröna färgen är härlig.
Så flitig du är med handarbete och fint blir det ju.

Allt gott
/Anette

Merja zei

Tiden försvinner även här. Det var länge sedan jag gjorde ett inlägg. Tog mig i kragen idag:)Förstår att de fina förkläderna tar slut direkt. Vackra vaser!
Ha det gott!

ansepanse zei

Sv: mm, det är synd att de inte kan äta utan lite passning
då har våren kommit riktigt ordentligt hos er, här har det återigen regnat en hel dag, runt + 4 grader
önskar dig en fin kväll
kramar