vrijdag 9 juli 2010

Lavendel

Het is zover! De lavendel begint te bloeien. De roze is al bijna uitgebloeid maar nu is de blauwe aan de beurt. Deze soort ruikt veel sterker dan de roze.
Het is hier ontzettend warm en dus zit ik in de schaduw lavendelstaven te vlechten. Een leuk werkje. Ik maak er één voor alle leden van de borduurclub waar ik lid van ben. En natuurlijk voor mezelf en dierbare vriendinnen.

Nu är det dags. Lavendeln börjar blomma.Min rosa lavendel har nästan blommat över men nu är det den blåa. Den här sorten doftar mycket mer än den rosa.
Det är otroligt varmt här så jag sätter mig i skuggan och jobbar med mina lavendelstavar. Ett roligt handarbete. Jag gör i alla fall en till medlemmarna i brodericlubben som jag är medlem i. Och naturligtvis till mig själv och mina vänner.
Ook de lathyrus begint. Heb er lang op moeten wachten maar nu gaat het snel.

Lathyrus har också börjat blomma. Har väntat länge men nu går det undan.
De stokrozen fleuren de boel lekker op. Het zwembad is niet van ons en dat is wel jammer nu het zo ontzettend warm is.
Stockrosorna(?) ger färg. Poolen är inte våran, tyvärr, för det skulle behövas just nu när det är så himla varmt.
De clematis geeft een zee van bloemen maar heeft wel veel last van de warmte.
Klematissen ger ett hav av blommor men har det svårt i värmen.
En de eerste lelie's laten hun pracht zien.
Dem första liljorna visar sin skönhet.
Een fijn weekend allemaal!
En skön helg önskar jag er!

9 opmerkingen:

C De-sign zei

Härligt....men att ni har det så varmt!!! Vi med, förrästen, jag håller med dig om att det är tråkigt att allt torkar upp.... men man kan inte rå på vädret! Tack för att du tycker att jag passar som torgmadame...... det ska bli kul! Måste bara lära mig lite mer franska innan dess.... Det var bra varmt på gården där...ca 28 grader.....i skuggan! Men jag älskar ju värme, så jag njuter mest......ag är så glad över mitt lov!!!!! Det är helt underbart! Nu ska jag läsa....har varit på bibban idag och har en hög böcker..... Hoppas att du har det bra och att du får en massa härliga stunder i din fina trädgård. På kvällen är det väl svalare att kunna sitta ute????? Stora Kramar! fr C

Birgitta zei

Så trevligt handarbete att göra lavendelstavar och sedan ge bort, det verkar vara mycket föreningar och klubbar nere hos dej att umgås i. Broderiklubben låter mysigt tycker jag.

Så varmt ni verkar ha, tur att kvällen kan vara lite mer svalkande.

Blommorna är så vackra och liljorna så ståtliga, väntar på mina som nog snart blommar. Luktärtorna som jag tror att det är blommar inte hos mej ännu, men jag hoppas de kommer i sinom tid för de luktar så gott och är så fina.

Kram och ha de gott, Birgitta

Galtholmen zei

Torkan är svår för oss alla just nu. Här har varit runt 30 grader flera dagar nu, o vattenspridaren går för fullt. Annars skulle blommor o grönsaker förintas:D.
Vackert när allt blommar! Här har det börjat slå ut - pionerna, salvian, studentnejlika, krasse, isop mm.
Underbart vacker lilja!
Kram
Ulrika

Annika Christensen zei

Underbart med lavendel snart står deni full blom hos mig också. Rosa har jag inte men vit.
Tack för alla hälsningar till mig jag blir alltid lika glad. Läser allt men hinner inte titta runt just nu.
Ha det gott i värmen
Annika

Black Iris zei

Det här med lavendelstvarna är jah nyfiken på. Jag har sett det hos någon annan också nån gång. Roligt pyssel måste det vara.
Stockrosorna blir jag lite avundsjuk på för de jag satt i år lär väl inte blomma så här första året även om det verkar finnas mycket kraft i dom.
Ha det underbart i värmen bland dina fina blommor.

Kram Maidi

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi zei

Ja, först är det kallt och blött, sedan varmt och toktorrt. Stackars växter, det blir liksom svårt att hålla fuktigt all denna bladmassa som sprungit fram i år.
Intressant att höra om att lavendeln doftar olika mycket. Låter ju lite självklart när man nu vet det men ändå:-)
Trevligt pyssel med lavendelstavar, undrar hur man gör dem...
Ha det gott i sommarvärmen, Hillevi

Efwa zei

Kul att hitta din blogg. Hittade hit från C De-sign. Fina lavendelstavar du också gör. Jag skrev en kommentar på ditt inlägg om Saint Jean också om du inte sett det.
Ha en underbar fortsatt sommar.

C De-sign zei

Fortsatt fina dagar och njutningar...... 34 grader varmt igår....hejohå...hett mint-te och huvudet håller sig normalt.....hihi kram kram

Tigris Predikantan zei

Härligt! :)