maandag 27 september 2010

Thuis / Hemma

Sinds we terug zijn is het druk. Na een half jaar is het hoog tijd om alle familie en vrienden weer te bezoeken of om ze te ontvangen. Vooral dat laatste vinden we leuk. Lekker samen eten met goede vrienden, een glas wijn en bijpraten.
Eén van die gasten is een goede vriendin die uilen verzamelt. Op een rommelmarkt in Frankrijk vonden we dit uilenserviesje. Dat kun je dan niet laten liggen.

Efter att ha kommit tillbaka finns det mycket att göra. När man har varit borta ett halvt år är det verkligen dags att hälsa på familjen och vännerna. Vi älskar att ha folk här hemma. Äta tillsammans med goda vänner,ett gott glas vin och ta sig tid att prata med varandra.
En av våra gäster är en god vän till oss som samlar ugglor. På en loppmarknad i Frankrike hittade vi den här lila uggleservisen. Den blir man tvungen att kopa till henne.


Het weer heeft kuren sinds we teug zijn. Soms een prachtige nazomerdag (vorige week hebben we nog heerlijk s'avonds op een terras mosselen kunnen eten), dan weer mist, regen of regen en zon tegelijk. Dan staat er een prachtige regenboog.
Vädret är bra konstig sedan vi har kommit hit. Ibland en underbar vacker sensommardag (forra vecka har vi faktisk en kväll sutit ute på en terrass och ätit musslor), ibland är det dimma och sedan sol, regn väldigt ofta och ibland både regn och sol. Och då får man en underbar regnbåge.
Natuurlijk is de boel opgeruimd en heeft alles weer een plaatsje gekregen. Vlak voor we weer naar Nederland gingen zijn we nog een dag naar Digoin geweest. Daar heb ik deze kan en (cake)schaal gekocht. Ze doen het heel goed in de keuken.
Naturligtvis är allt på plats igen. En av dem sista dagarna i Frankrike åkte vi till porslinstaden Digoin. Jag tyckte väldigt mycket om den här kannan och fatet. Dem passar faktisk bra på diskbänken.


Nu is alles weer "gewoon". Ook fijn.
Nu har vi kommit in i vårt holländska liv igen. Ganska bra det med.

11 opmerkingen:

Tigris Predikantan zei

Ja, tyckte det var ett tag sedan du skrev något!
:)

Birgitta zei

Förstår att det känns konstigt att komma hem efter en sån lång tid i Frankrike, men så är det väl lite omväxlande att ha två hem, ganska trevligt, man tröttnar inte.

Låter mysigt med träffar med goda vänner och släkt, alltid roligt med återseende. Gullig servis med ugglor till ugglevännen.

Brickan och kannan var så fina och passar att stå där tillsammans.

Ha det gott i det omväxlande vädret, här är strålande sol, verkligt vackert höstväder, men kallt. Ska ut en sväng med dottern och lille Ivar idag, det ska bli mysigt, blir nog lite loppis. Kramar Birgitta

Unknown zei

Ja, det var värst vad vädret bjuder på hos dig! Men omväxling kan ju också ha sina fördelar:)
Brickan och kannan var supersöta!
Ha det gott,
Charlotta

Haakmeisje zei

Mooie kan en schaal! En wij zijn blij dat jullie weer terug zijn. Kram, A.

Annelis hantverk zei

Höstvädret här är också väldigt varierande och nu har det börjat bli rimfrost på morgonen. Söt uggleservis och kannan och fatet var riktigt läckert!
Ha det bra!

Annika Christensen zei

Hej!
Det var superfina porslin saker som säkert passar var som.
Härligt att ha två hem det skulle man haft...
Annika

Black Iris zei

Vilka fina saker du fyndat. Uggleservisen var så söt.
Borta bra men hemma bäst heter det ju, men Frankrike är väl ändå underbart på sommaren.

Kram Maidi

C De-sign zei

Ja, det låter som om ni har det riktigt bra! Vädret är ganska lika här ...det växlar...men även om man får en varm skön dag..så känns det att det är oktober och att hösten är här.... ska ut nu och greja i trädgården! Varm Kram fr C

Tigris Predikantan zei

Sv: du har absolut rätt!
:)

kullervilla zei

Vacker kanna och fat du köpt...
kramiz//kullervilla

ansepanse zei

vilken söt uggleservis! :) vännen kommer att bli så glad över den
kramar