dinsdag 17 mei 2011

Le Crozet

Elk weekend is er wel ergens iets te doen. Dit keer een voorjaarsmarkt in een mooi middeleeuws dorpje Le Crozet. Het ligt vrij hoog en het was druk. We moesten de auto parkeren bij het kerkhof en teruglopend was dit het zicht op het dorp met zijn enorme kerk.

Varje helg finns det väl någonstans något att göra. Den här gången en vårmarknad i le Crozet, en liten medeltidsby. Det ligger ganska högt och det fanns mycket folk. Vi var tvungen att parkera bilen en bit längre bort vid kyrkogården och när vi promenerade mot byn såg vi det ligga nedanför oss med sin enorma kyrka.

Veel huizen in het oude gedeelte hebben grappige halfronde daken .

Dem flesta hus i gamla delen har vackra gamla tak. Lite halvrunda.


De straatjes zijn smal en je kunt er dan ook nauwelijks in met de auto (alleen voor mensen die er wonen).Maar het is wel heel romantisch.

Gatorna är mycket smala. Det är inte lätt att komma igenom med bil (bara för dem som bor där) men det är väldigt romantiskt.


Als je bij de kerk staat kijk je uit over een vrij vlak gebied. Het loopt hier af naar de Loire.


När man står på kyrktrappan tittar man ut över ett ganska platt landskap. Det går ner mot Loire floden.


Het was mooi weer en gezellig druk. Veel kunstnijverheid en veel heerlijkheden. Slakkenboter, heerlijk brood, koekjes,jams ach teveel om op te noemen. Eén kraam had noga. Zo lekker!!! Had op de markt geen foto gemaakt en voor ik er erg in had was de zak leeg.

Det var vackert väder och mycket trevligt. Konsthandverk och massor med härligheter. Snigelsmör, härliga bröd, kakor, syltar, för mycket att nämna allt. Ett stånd sålde noga. Så Gott!!! Fick smaka och glömde att ta ett kort och när jag skulle ta ett på påsen..då fanns det ingenting där längre.

Natuurlijk was er ook muziek. Deze heren hadden wel een heel originele manier om alles mee te nemen

Naturligtvis fanns det musik också. Dem här killarna hade hittat ett ganska originellt sätt att ta med sig allt dem behövde.
4 opmerkingen:

ansepanse zei

helt underbart vackert, det är som en dröm, är det dyrt i Frankrike? vad är noga för något? jag sökte på google men jag hittade inget
Sv: inte är jag snällare än du
vi har haft ganska mycket regn de senaste dagarna så nu är det inte längre torrt i markerna
ha en fin dag vännen - kramar

ansepanse zei

Sv: jaha nougat, mm det förstår jag var gott,
det är inte roligt när det blir för torrt i skog och mark och i trädgårdarna förstås :)
huvudvärken försvann med kaffet men inte det tunga huvudet
ha det gott väennen - kramar

Birgitta zei

Jag känner att jag alltid har ett leende i mungipan när jag läser om era marknader och fester, det verkar så mysigt att man ställer till med olika arrangemang pga av varierande anledningar, alltid finns det nåt att fira.

Byn verkar så fin och det är roligt att följa med på dina turer runt i Frankrike.

Ser i tidigare inlägg att din trädgård bjuder på de vackraste blommor, men snart hoppas jag att det blir dags här också, då får vi njuta.

Kramar och ha en fin dag, Birgitta

ansepanse zei

Sv: fast det är inte dumt med listor ifall man annars skulle glömma bort en del saker som måste göras, J är sådan att han just glömmer bort :)
har ni fått något regn ännu?
ha det gott vännen - kramar