woensdag 27 juli 2011

Jury

Er was me gevraagd om lid te zijn van een jury die de tuinen van de dorpelingen moet beoordelen. Om je tuin te laten beoordelen moet je dat van te voren aangeven. Het is ook niet zo dat je een wandelingetje maakt door het dorp en dan klaar bent. De tuinen liggen enorm verspreid want ons dorp is heel groot. In de auto dus.
Eén van de kategorien is de tuin bij een boerderij. Eén van de deelnemers is een geitenboerderij en daar werden we welkom geheten door deze lieverd.

Dem hade bett mig att bli medlem av juryn som ska ge betyg till byns trädgårdar. För att juryn ska komma måste man anmälla sig i förväg!Tro inte att man som jurymedlem tar sig en liten promenad i byn. Nej då! In i bilen och köra till ställen som man aldrig har varit förut. Byn är jättestor.
En av kategorierna är trädgårdar som tillhör en bondgård. En av deltagare är en getgård och där vällkomnades vi av den här sötnos.
Annie, de geitenkaasmaakster, heeft een fantastische tuin. Ze weet enorm veel van bloemen en planten. De regen van de afgelopen weken heeft er wel een wildernis van gemaakt.
Annie ,som gör getost på gammaldags vis, har en fantastisk trädgård. Hon vet otroligt mycket om blommor och plantor. Den senaste veckornas regn har gjort att det är en jungle.

De boerderij, La Niète, is heel oud en staat te koop.

Hennes vackra gamla gård, La Niète, är till salu.


Natuurlijk zijn er ook andere tuinen. Deze hoort bij de categorie: "tuinen die van de weg af goed te zien zijn". Nu loopt die weg van niks naar niks en moet je maar toevallig daar langs komen als je een wandeling maakt. Zo waren er nog veel meer. We reden langs heel kleine weggetjes om bij de aangegeven adressen te komen.
Naturligtvis finns det trädgårder som den här som tillhör kategorie: Trädgårdar som är väl synlig från gatan. Nu är gatan en stig som går från byn till ingenting och det blir en ren tillfällighet när man kommer förbi här. Det var inte den enda. Vi körde många små vägar för att komma till dem olika adresser.

Dit hoorde bij de categorie "geveltuinen". Dat kunnen ook een paar bloembakken voor de deur zijn.

Det här tillhörde kategorie "fasadträdgård"och det kann lika gärna vara några pelargoner som huset är smyckat med.


Als de mensen ons zagen werden we uitgenodigd voor een glaasje. Hier zaten we heerlijk op het overdekte terras.
Om människorna såg oss när vi komm med våra papper blev vi bjudna på ett glas. Här satt vi på den underbara terrassen.

Alle deelnemers krijgen een diploma uitgereikt door de burgemeester. Ik heb mijn best gedaan maar het viel niet mee. Maar leuk was het wel.
Alla deltagare får en diplom av borgmästaren. Jag har gjort mit bästa och det var inte lätt. Men det var kul att få göra.

4 opmerkingen:

Willy zei

Leuk en ook wel moeilijk lijkt me, maar het is wel een manier om veel tuinen te mogen bekijken. Die laatste vind ik wel een hele mooie en die kar ook zo mooi.
Groetjes

C De-sign zei

Så trevligt... intressant och kul! Hedrande också att vara jurymedlem! Jag kan tänkta mig att det var fantastiskt att se alla "dolda" paradis! Det vattnas i munnen när jag hör...getost!!!!!! Njut nu att ditt fina Frankrike! Kram fr C

ansepanse zei

tror jag säkert att det var jättekul och spännande, det har gått ett tv-program här som kommer från England, där tävlar trädgårdar om att få vara med i någonting som heter Gula Boken och då får trädgården en öppen dag så att allmänheten får komma och tittat, behållningen går sedan till något behjärtansvärt som ägaren själv får bestämma, det är så roligt att titta på när trädgårdsägarna gör sitt bästa med alla växter osv
Sv: jo, vi har haft ett jättefint och varmt sommarväder här idag
bamsekramar vännen

Merja zei

Så kul att få vara med och se olika trädgårdar, men säkert jätte svårt att bedömma!
Fint engelskt kakfat du fyndat på loppis. Hade också slagit till om jag sprungit på det:)
Ha det gott!