zondag 3 november 2013

Mon Jardin in oktober 2

Toen we, nu alweer ruim een week geleden, in ons franse dorp aankwamen was ik erg benieuwd hoe het met Mon Jardin zou zijn.
De rozen bloeiden nog.

När vi, redan en vecka tillbaka, kom till vår franska by var jag väldigt nyfiken hur Mon Jardin skulle må.
Rosorna blommade fortfarande.
 De begonia stonden nog steeds volop in bloei, net als de rozen en de campanula.

Även begonian blommade för fullt liksom rosorna och campanula.
 Een fleurig zomerbloeiertje, nu liggen ze op de composthoop en zijn er tulpen gezet.

Glada sommar blommor! Nu ligger dem på komposten och har det kommit tulpanlökar på deras plats.
 Oostindische kers.

Krasse.
De blauwe Agapanthus, die dit jaar zo laat was, liet me toch nog haar bloemen zien.

Min blåa Agapanthus, som var så sent i år, visade till slut sina blommor.
 De geraniums, die de hele zomer op de trap hadden gestaan, bloeiden nu gezellig verder op de tuintafel. Nu staan ze binnen en ik hoop dat het goed met ze gaat.

Pelargonerna, som hela sommaren fick stå på trappan, blommade mysigt vidare på trädgårdsbordet. Nu står dem inne och jag hoppas dem kommer att må bra.
 Vlijtig Liesje wist van geen ophouden en ook de knolbegonia's stonden er nog mooi bij.

Impatiens ville inte sluta heller och även dem stora begonior såg bra ut.
Nu is alles echt opgeruimd en zitten er bollen in de grote bakken. De knollen liggen ,net als de dahlia's in het donker van de logeerkamer te wachten op het nieuwe plantseizoen.

Nu är allt borttagen och har lökarna kommit i dem stora krukorna. Dahlia och begonia knölarna har torkat och ligger i mörkret i gästrummet och väntar på nästa vår.

Het weer was fantastisch.Droog en zonnig met hoge temperaturen. Maar op donderdagochtend was het plotseling niet warmer dan 4 graden en had het 's nachts gevroren.
Na een reis met veel regen zijn we weer terug in ons winterverblijf.
Fijne week allemaal.

Vi hade otroligt vackert väder med höga temperaturer men torsdagmorgon var det plötslig bara 4 grader och hade det blivit frost på natten.
Efter en resa med mycket regn är vi tillbaka i vår vinterresidens.
Önskar alla en bra vecka.10 opmerkingen:

ansepanse zei

vad många blommor du fortfarande har som blommar i din franska trädgård, SÅ vackert :) jag blir så glad och drömmer om nästa växtsäsong
jag kollade upp sambal innehåller farinsocker och då kan jag inte använda det, tyvärr
här var det fint ett tag i dag men sedan regnade det igen
kramar och en fin kväll till dig

Anjas Hill zei

Så mycket som blommade hos Mon Jardin ännu! Det är märkligt hur temperaturen växlar så här års snabbt.
Igår kväll hade vi bara 3 grader och jag var helt övertygad om att vi skulle få frost. Men! Nej! Himlen mulnade på vid 11-tiden på kvällen och temperaturen började stiga. Under natten hade vi ett riktigt åskväder.
Ha det gott! /Anja

ansepanse zei

Sv: här hos mig skiner solen idag :) och nog har alla löv redan trillat ner, ja, någon enstaka kanske det finns kvar men annars är träden kala här, så jo, nog är det höst alltid
önskar dig en fin promenad :)
kramar <3

Willy zei

Heerlijk weer hebben jullie dan nog tot donderdag gehad. Wat zal jullie tuin er nu anders uitzien zonder al deze bloemen, bijna zonde om het op winterklaar te maken als het nog zo bloeit. Fijne week, kram!

ansepanse zei

Sv: ajdå, började det regna igår, och jag som tänkte på dig, att nu är du ute och promenerar :) hoppas att du hinner ut på promenad idag istället då :)
kramar

LÁrt de Vivre zei

Så härligt!! Vilken blomsterprakt

Kram kajsa

ansepanse zei

Sv: visst är det skönt att det inte är kallt än, för varje dag som går med plusgrader blir ju den kalla vintern en dag kortare :) det är jag superglad över, här är det grått, grått, grått och det regnar just nu igen
önskar dig en bra dag
kramar <3

Hantverkarglädje zei

Roligt att du ville dra nytta av mitt gamla giraffmönster. Ja kanske borde man sätta in ibland något mönster från förr i tiden eftersom allt stickande o virkande är så modernt nu. Tror säkert det finns grejer hos oss äldre som skulle även passa i dag.
Du frågade mig en gång om ett litet stjärnmönster som min syster hade. Menade faktiskt begära det och kopiera till dig men jag har totalt glömt få det från henne. Kom ihåg detta nu när jag satte in giraffen.
Och hösten har du i sin fulla ordning nu när du åter befinner dig i Holland. Det är faktiskt en hel del som skall göras på hösten också men lite harmt att sätta till förvaring så vackra blommor som du visar. Ha det skönt med stickning och annat roligt.

ansepanse zei

Sv: jaså var det åskan som hade sönder er panna i Frankrike, det är trist när det händer sådana saker, inte den här gången, men förra gången det åskade gick vår ena hemtelefon sönder
här är det en grå regndag idag men igår kunde jag och Maja vara ute i trädgården och rensa lite, det var riktigt skönt
kramen vännen

ansepanse zei

Sv: och vi köper inga dyra soffor, precis av den anledningen att både Nemo och Sluggo får vara i soffan och då skulle man ju bara bli ledsen om de förstör en dyr soffa
igår spöregnade det hela dagen, idag är det än så länge uppehåll men helgrått
kramar <3