maandag 26 oktober 2009

Na regen....

Zaterdagochtend vertrokken voor de reis naar Frankrijk. De eerste 140 kilometers zonder regen maar daarna begon het . Gelukkig was het aan het eind van de reis weer droog. Wel erg somber. Het huis was warm en na wat drinken en eten waren we toe aan een wandelingetje om te zien wat er in het dorp eventueel veranderd was. Niet veel dus. Gelukkig.
Zondagochtend beloofde de grijze lucht niet veel goeds maar om een uur of elf brak de zon door en werd het stralend weer. Na een dag auto is het heerlijk om een eind te lopen. De wandelschoenen aan en op stap.
De Allier is een prachtig gebied met schitterende vergezichten.
Romantische plekjes zoals dit. De forellen zwemmen in de rivier en iemand heeft aan de rand van dit water een huisje. Daar moet het goed toeven zijn.

Er is op een wandeling zoveel te zien.

Het is hier lange tijd overdag erg warm geweest. De nachten waren koud en ineens zelfs zeer koud. Het vroor 7 graden drie nachten achter elkaar. Maar die eerste nacht was al genoeg om heel veel gewassen een flinke klap toe te brengen. In de tuin is dat ook goed te zien en de vraag is maar welke planten het wel en niet overleefd hebben.
Maar sommige planten hebben het overleefd en genieten van de zon . Deze bloem vonden we op onze wandeling. Je wordt er vrolijk van.

Ook deze stond parmantig te bloeien tussen alle dorre bladeren. Een heerlijke zondag. De voorspelling is goed. Dan komt de tuin aan de beurt.
2 opmerkingen:

C De-sign zei

Så härliga omgivningar ni har! Underbart att vandra omkring kan jag tänka mig, tänk att en del små blomster kan ha en sådan "kraft"... fint när man hittar en liten överlevare.... Ha det så skönt! Varma Kramar fr C

Haakmeisje zei

Skulle passa fint med en promenad i era trakter! Njut av tiden och ha det bra,
kram.