zaterdag 31 oktober 2009

Stralende herfst

We hebben deze week elke dag stralend weer gehad. De hele dag buiten, koffie en lunch in de tuin en dat gewoon in een t-shirt. Toch zie je aan alles dat de herfst is aangekomen. De bomen verliezen hun blad, planten beginnen aan hun winterslaap en de insecten zijn verdwenen.
De nachten zijn koud. Voor we weer hier kwamen zelfs erg koud. Die vorst heeft veel schade aangericht.
De appeloogst valt erg tegen. Veel is al afgevallen en wat er nog hangt is niet al te best. Het is een erg lekkere appel, een Golden Auvergne. Is ook een paar maanden goed te houden maar dat lukt dit jaar niet.
Gelukkig zijn er ook veel dingen om blij van te worden. Zoals de prachtige kleuren die de natuur biedt .

Deze week heel hard gewerkt en dat was echt geen moeite met de zon in de buurt en de jonge kat van de buren die me goed hielp met omspitten. Het is wel wat weemoedig om alles voor de winter op te ruimen. Alle potten zijn leeg en schoon en staan klaar om volgend voorjaar weer gevuld te worden. De bloementuin en de rozenperken zijn opgeruimd en aangeaard, de uit Nederland meegebrachte planten zijn geplant en de bollen zitten in de grond.
Nu alleen de moestuin nog omspitten en de frambozenhaag vernieuwen.


De grote hortensia heeft een flinke klap van de vorst gehad. Inplaats van mooi gekleurd blad hing bruin, papperig blad aan de struik. In de loop van deze week is het verdroogd en afgevallen. Maar er lijkt alweer nieuw leven in te zitten. Hoop er het beste maar van.

Deze vorstbeschadigde roos was de enige bloem aan de struiken. In de loop van de week zijn er veel knoppen gegroeid. Ben benieuwd of er nog iets gaat bloeien voor we weer weggaan.
Alle kans als dit mooie weer nog even aanhoudt.

1 opmerking:

C De-sign zei

Vad du jobbar och gör vinterfint..... Ja, det är lite vemodigt...men ännu mer uppskattat när vi åter har ljuset och sommaren tillbaka.. jag börjar känna mig helt bekväm med de olika årstiderna...njuter av dem var och en på sitt sätt! Nu vet jag ju inte om jag njuter av att jobba i morgon.... hihihi men det har ju inte med årstiden att göra...utan mer med att jag är gammal!!!!!!!! hihihi och har gjort mitt i den världen... skulle mycket hellre vilja vara hemma och måla! KRAM KRAM fr C