vrijdag 28 mei 2010

De tuin vandaag/ Trädgården idag

Elke dag is een feest om door de tuin te lopen en weer nieuwe dingen te ontdekken. Goed en kwaad. Een onverwachte dahlia, door slakken opgegeten jonge plantjes of vechtende katten die een ravage hebben aangericht.

Varje dag är en fest att promenera genom trädgården och upptäcka nya saker. Bra eller dåligt. En dahlia som man inte visste om, kryp som har mumsat i sig nya plantor eller kattor som har "fixat"till det på deras sätt efter ett slagsmål.

Geel en blauw.

Gul och blå.

Een hoekje met kleur.

En liten hörna med färg. Een zinken bak met Rhododendron.

En tunna med Rhododendron.Dde akelei is dit jaar gigantisch.


Aklejan är enorm i år.Clematis Nelly Moser ontvouwt zich.

Klematis Nelly Moser på väg.

De tijm heeft zich in de muur van de cour genesteld.

Timjan i muren av vår "cour".
Het tuinpad.

Trädgårdsgången.

Nog een iris.

En till iris.
7 opmerkingen:

Tigris Predikantan zei

Sååå vackert!
:)

Haakmeisje zei

Dat gaat goed zeg! Wat een hoop mooie kleuren en vormen. Kram, A.

Unknown zei

wat een leuke foto's. Ik ben trouwens benieuwd naar je verhaal, volg je al een tijdje, hoe komt het dat je niet meer in Zweden woont? Mis je het dan niet na al die jaren?

Groetjes van Ilse, een echte zwedenfan

Anoniem zei

Hej.Så fint du har det. Här öser regnet ner och det är ganska kallt.Jag kunde ha fått ärva lite gröna fingrar tycker jag. Grävde upp rabatten förra året eftersom den var så ful och sådde gräs. Nu växer det blommor där men gräset håller på att dö.P

Birgitta zei

Så trevligt att gå med på din trädgårdsrunda, du verkar ha en omväxlande och trivsam trädgård. Rhododendron i tunnan var snyggt tycker jag, vår buske har tagit det hårt efter vintern som varit och ser så hängig ut, kanske man kan beskära. Ha det gott och kramar från Birgitta

C De-sign zei

Jag håller med dig om att de där små turerna runt om i trädgården är så givande.....för mig blir det alltid tidig morgon och sen kväll....men idag lyckades jag gå in och lägga mig igen och läsa....så blev det med den förmiddagen...klockan är nu halv tolv! Men jag behövde väl sova ut....eller vad man ska kalla det. Nu blir det lite trädgårdsjobb mest hela dagen...du vet lite här lite där...så fint du har det i din trädgård! Jag antar att du njuter varje dag! Min lilla skog som jag går igeom med Maja på våra promnader är full av liljekonvaljer....ljuvligt! Sänder dig stora Kramar!

Tigris Predikantan zei

Ja, jag vill inte heller ha sniglar av någon sort i min trädgård, de äter allt ... usch!
Du får gärna berätta när bok och hemlighet kommer fram så ja vet bara att inget blivit fel! Hoppas du bli nöjd!
:)