vrijdag 14 mei 2010

Regen / Regn

Het blijft maar regenen. En het is koud.In de tuin zijn alle voorjaarsbollen uitgebloeid en dat is altijd een triest gezicht. Het duurt even voordat alles afgestorven is en de zomerbloemen in de plaats kunnen komen.

Det fortsätter att regna. Och det är kallt. Trädgården ser trist ut nu alla vårlökar har blommat över. Det dröjer ett tag innan dem har vissnat och sommarplantorna kann ta deras plats.

Tellima(grandiflora) heeft het wel naar zijn zin. De groene kleur van de bladen is mooi.

Men Tellima (grandiflora) trivs tydligen. Den har en så vacker grön färg på bladen.

Ook de Allium laat zijn mooie bloembol zien.
Även Allium visar sina vackra blommor.

Omdat er in de tuin niet zoveel gewerkt kan worden als ik zou willen ben ik wel al een heel eind opgeschoten met mijn "zomerhandwerk".
De boekenvoorraad begint ook al aardig te slinken.
För att det inte blir så mycket tid i trädgården som jag skulle vilja har jag i stället kommit ganska långt med mitt "sommarhandarbete".
Även bokförrådet minskar snabbt.
Wens: Veel zon voor de komende dagen.
Önskan: Mycket sol dem kommande dagarna.

6 opmerkingen:

Haakmeisje zei

Wat een mooie quilt! Maar wat moet je nou de rest van de zomer doen? Hier is de regen gestopt maar blijft het koud en kom ik niet toe aan handwerken maar hebben de buren wel een hele nmooie nieuwe vloer...Kram, A.

Karin zei

Hej,
hoppas sommaren kommer till dig snart. Vilket vackert täcke! Allium har inte börjat blomma här ännu.
Karin

Birgitta zei

Visst är det trist när det blir för mycket regn, vi hade turen att få en sommardag igår med över +20 grader, det var underbart. Man riktigt såg hur allt växte.

Men vilket vackert handarbete du håller på med, blir resultatet så fint när det regnar får man vara glad och böcker är en räddning i många situationer.

Tack så mycket för de fina orden i min blogg, jag blev så glad och det värmde mej.

Kramar och hopp om bättre väder, Birgitta

Madame C zei

Tänk att vårlökarna redan är överblommade hos dig! Otroligt! Här är vi mitt uppe i det ett bra tag till. Och regn har vi så det räcker här med:)
Ha det gott,
Charlotta

Galtholmen zei

Även om det regnar o är kallt, så ser det väldigt frodigt ut hos dig. Här tror jag att nu äntligen har våren o värmen kommit på allvar. Precis som Birgitta skriver så hade vi en underbar lördag med över 20 grader. Äntligen växer det så det knakar. Och tulpaner o vårnarcisser blommar i kapp.
Hoppas att ni snart oxå får värme.
Kram/
Ulrika

Tigris Predikantan zei

Tack för dina ord hos mig! Nej, jobbat själv inom vården och det blir svårare och svårare att vara sjuk!
Men DU har verkligen kommit långt med täcket: VACKERT!
:)