zaterdag 14 augustus 2010

Voorbereidingen/ Förberedelser

Er worden volop voorbereidingen getroffen voor het grote feest van Zondag. De straten worden versierd met dennenbomen. Een groep mannen gaat die kappen en plaatsen ze bij de huizen.

Det är full fart på alla förberedelser till söndagens stora fest. Gatorna blir smyckade med granar. Killarna kapar dem och sätter dem var dem ska.
Bij veel huizen worden ze ,traditiegetrouw, onthaalt op een glas rosé.Het werk gaat dan ook steeds beter.

På många ställe blir dem, enligt en gammal tradition, erbjuden ett glas rosevin. Arbetet går bättre och bättre.
Terwijl bij de vorige feesten één tent genoeg was, zijn er nu meer nodig.Totaal staan er drie. Eén om het eten uit te delen, één om te eten en de grootste om te dansen. Vanavond disco voor de jeugd en morgen een traditioneel bal.
Medan det med dem tidigare festerna räckte med ett tält behöver man tre den här gången.Ett att dela ut maten, ett till att äta och det jättestora till dansen. Ikväll blir det disco och imorgon bal.
Vanmiddag hebben we de papieren bloemen in de bomen gehangen. Dit is bij ons huis.
Nu på eftermiddag har vi smyckat granarna med pappersblommorna. Det här är till vårt hus.
Er zijn vlaggetjes opgehangen en alles ziet er heel feestelijk uit. Nu maar hopen dat het niet gaat regenen. De voorspelling ziet er niet echt goed uit.
Det hänger också små flaggor över gatorna och det hela ser festlig ut. Nu hoppas vi att det blir vackert väder men det ser ut att det blir regn.

Duim voor ons dat het allemaal goed gaat. Wat ik hier laat zien is maar een heel klein stukje van alles dat gedaan wordt.Zou jammer zijn als het verregende.
Håll tummarna att allt kommer att gå bra. Det jag visar är bara en bråkdel av allt arbete som görs och ska göras. Det skulle vara trist när allt blir gjort för ingenting.

6 opmerkingen:

Black Iris zei

Vad jag tycker det är roligt att få se era fester. Så mycket förberedelser och jag förstår att det är många som hjälps åt med allting.
Hoppas nu att vädret håller sig så att ni får en underbar fest.

Kram Maidi

Haakmeisje zei

En, hoe ging het? Kram, A.

Birgitta zei

Ja, så var det då fest igen, ni är ett mycket aktivt gäng i byn som jobbar fint ihop förstår jag, och särskilt när det bjuds lite rosévin emellanåt, då förstår man att killarna tycker att arbetet går bättre och bättre??!!

Hoppas ni fick bra väder efter så mycket arbete som ligger bakom festen. Bal låter väldigt festligt och roligt.

Ha det gott och kram. Birgitta

Tigris Predikantan zei

Hoppas det gic bra och ni dansade natten lång!
Sv: ja, en liten siesta behövs nog! *ler*

Annika Christensen zei

Hoppas ni har haft det bra.
Vilken kul grej med granarna.
Annika

Galtholmen zei

Vad är det ni firar nu? Spännande att klä granen nu mitt i sommaren... vad är det för tradition o vad står den för?
Kram
Ulrika