maandag 28 maart 2011

Philippe Canniere

Zondag was ineens een heel bewolkte dag. Viel tegen na een hele week zomerweer. Tijd voor een uitstapje dus. Chatel Montagne, een kunstenaarsdorpje niet ver hier vandaan, was het doel. Daar stonden overal berkenboompjes met gedichten. Vorige week was daar de week van het gedicht gevierd. (we moeten dus snel naar de VVV om de evenementenkalender te halen) Er viel heel wat te lezen. Söndag var plötslig en dag med ett ganska tungt molntäcke. Inte lätt att handska med efter den strålande sommarvecka vi hade innan. Dags för en liten utflykt. Målet var Chatel Montagne, en liten konstnärsby inte så långt härifrån. Byn var smyckat med små björkar med dikter i. Veckan innan var diktens vecka (vi måste snabbt till turistkontoret och hämta allmanackan till alla evenemang). Vi hade massor att läsa. Het eigenlijk doel was het atelier van Philippe Canniere. Hij werkt met venetiaans glas en zilver en maakt prachtige kralen en sieraden. Sinds 2 jaar werkt hij ook met een atelier in Marokko die zijn kralen in zilver zet. In deze vitrine ligt zijn eigen werk. Det egentliga målet var Philippe Canniere's atelier. Han arbetar med silver och venetiansk glas och gör vackra pärlor och smycken. Sedan 2 år jobbar han med en atelier i Marokko som sätter hans pärlor i silver. I den här utställningen ser du hans egen arbete.
Ik mocht nog voor mijn verjaardag een armband uitzoeken en dat viel niet mee met zoveel moois. Deze kraal toont ,volgens Philippe, de bodem van de zee met wuivend zeegras en is gezet in Marokko.


Som födelsedags present fick jag välja ett armband och det var inte lätt när man ser så många vackra saker. Den här pärla visar, enligt Philippe, havsbotten med svajande havsgräs och pärlan sitter i marokkansk silver.
Deze vond ik ook heel byzonder en heb dan ook lang staan twijfelen.


Den här tyckte jag var väldig special och jag har tvivlat länge.
Maar ik heb een keuze kunnen maken en er ook een ring bij besteld.

Een mooi tasje met daarin een doosje.....


Men till slut kunde jag göra mit val och fick beställa en ring till.

En söt liten väska och i den en ask.... In het doosje nog een doosje.....


I asken en till ask.....
En in dat doosje de armband van mijn keuze.


Och i den asken armbandet jag valde.
Ik vind het zo knap wat hij maakt.


Jag tycker han är duktig.
Ga vandaag maar achter de naaimachine.Het regent,(heb het grasveld al gemest) en bij de armband moet ik wel passende kleding hebben natuurlijk.

Idag ska jag sätta mig bakom symaskinen. Det regnar,(har redan varit ute och gödslat gräsmattan) och till det vackra armbandet behövs ett passande klädesplagg.7 opmerkingen:

Annelis hantverk zei

Men åååh så otroligt vackra smycken!
Härliga vårblommor ni redan har!
Ha det så skönt!

Antje uit Urk zei

Oooh, wat een bijzonder mooie sieraden!! Heel mooie stenen! Veel plezier ermee en dank voor de leuke reactie op mijn blog!
groetjes,

Haakmeisje zei

Heel goed uitgezocht! Laat je nog wel zien wat je er bij hebt gemaakt? Kram, A.

Anjas Hill zei

Oj, så vackra smycken! Jag, som har varit i Marocko ett antal gånger älskar det landet och dess kultur.
Det skall bli spännande att se vad du åstadkommer bakonm din symaskin - hoppas att du visar dina verk!/Anja

Willy zei

Dat zal zeker moeilijk zijn geweest om iets uit te zoeken, maar je keus vind ik prachtig.
Hopelijk laat het zonnetje zich snel weer zien, fijne week,

Birgitta zei

Så spännande att besöka hans ateljé och välja nåt eget man vill ha. Så vackert armband du valde med en sån underbar sten. Grattis något i efterskott. Kramar och ha en fin vecka. Birgitta

ansepanse zei

vilka vackra smycken! och armbandet du valde är jättefint
Sv:jo, det är för att det är privatklinik som jag måste betala allt även om jag tycker att de kunnat betala mellanskillnaden, men nu blir det ju även så att jag kan välja att slippa även läsglasögon vilket jag inte hade gjort om jag blivit opererad av landstinget och så slipper jag att vänta så länge
bamsekramar till dig vännen