maandag 18 februari 2013

Oplossing gezocht / Letar en lösning

Van een lieve oudere dame kreeg ik deze quilt. Hij lag al ruim 10 jaar in de kast en, omdat ze er zelf niet meer aan kon/wilde werken en het zonde vond om hem weg te gooien, kreeg ik hem.
De kleuren van deze foto kloppen niet maar het is te zien hoeveel er al gedaan is. De gekleurde blokken gedeeltelijk, de effen blokken  helemaal maar de driehoeken en de rand moeten nog.
De indertijd getekende motieven zijn verdwenen en ik heb geen idee hoe ik dit moet oplossen.
Alles is met de hand gedaan en ik kan dus niet met de machine verder. Maar hoe?
 
En snäll äldre dam gav mig det här lapptäcket. Den hade legat i minst 10 år längst in i skåpet och hon kunde/ville inte arbeta med det mer. Hon ville inte slänga det heller så jag fick det.Färgen på den här bilden stämmer inte alls men man ser hur mycket hon redan hade gjort.Dem stora enfärgade bitar och en del av dem mönstrade är  färdiga men dem enfärgade trekanter och randen runtom måste jag på något sätt få klart. Problemet är att teckningen som fanns där har försvunnit. Hon har sytt för hand och det måste jag väl fortsätta med. Hur gör jag?
 
 Deze foto geeft de goede kleuren.
 
Den här bilden ger dem rätta färgerna.
 
 Dit is het motief van de effen blokken die, naar mijn idee, terug zouden moeten komen in de driehoeken. Heeft iemand een suggestie hoe ik dat ga doen? Bij voorbaat mijn dank.
 
Det här är motivet på dem stora enfärgade bitarna. Jag tycker att det egentligen ska komma tillbaka i trekanterna men hur gör jag? Har någon en ide? Alla lösningar är vällkomna och jag tackar på förhand.
 
 Kan het, met name voor mijn zweedse blogvriendinnen , niet laten om deze heerlijk lente foto te laten zien. En ook vandaag schijnt de zon.
 
Måste bara visa den här bilden.Dem blommar nu överallt.Nästan varje dag skiner solen,
fåglarna kvittrar och det känns verkligen vår i luften.


10 opmerkingen:

Birgitta zei

Vilket vackert lapptäcke och så snyggt mönster, det förstår jag att du vill fortsätta med, men det är lite svårt att råda så här efter foto, bäst är väl att du klipper till lite bitar och provar dej fram och lägger ut, då får man ju iaf en aning om hur det kommer att se ut.

Åh, jag blir avundsjuk med vårbilden från dej, här är grått och snödrivor och jag längtar så till våren!!

Ha det gott, Birgitta

ansepanse zei

vad vackert, jag kan ingenting om sådana där arbeten, hoppas att du får hjälp av någon annan
oj, att ni redan har vår,blir liksom lite avundsjuk :)
kramar och en fin kväll till dig

Anjas Hill zei

Hej, hej Anje!
Vilket vackert täcke! Damen som gav dig det visste vad hon gjorde!
Jag hoppas verkligen att du får svar som hjälper dig att komma vidare.
Att våren har kommit så långt hos dig....suck! Visst unnar jag dig det fina vädret men kan du inte skicka liiiite sol även hit ;)?!/Anja

Hantverkarglädje zei

Vilket fint arbete. Jag är nog tyvärr inte den rätta att säga hur du ska fortsätta med det men säkert finns det någon som är lite klokare på sånt. Lycka till.

Black Iris zei

Men är det vitsippor jag ser där.. Ojoj vad härligt med våren på gång..
Jag kan nog inte hjälpa dig med lapptäcket för det har jag aldrig pysslat med. Det ser så jättevackert ut så jag hoppas du får det färdigt..

Kram Maidi

Willy zei

Hej Anje, wat goed dat je deze quilt af wilt maken, zonde als zoiets blijft liggen. Ik kan je helaas niet verder helpen. Succes ermee, kram

Anoniem zei

Ik kan je niet helpen, maar succes ermee. Groeten Wilma

ansepanse zei

Sv: här skiner solen idag men vi har haft en jättekall natt och det är fortfarande många minusgrader därute
månne om våren kommer i nästa vecka kanske :)
kramar vännen

ansepanse zei

Sv: men du kanske saknar dem istället, katter är nog som hundar, om de lever i ett hushåll med bara vuxen-vuxna vill de nog helst ha lugn och ro
kramar vännen

skapa och inreda zei

Ett så vackert lapptäcke! Jag kan inte heller hjälpa dig med det, hoppas att någon har den rätta kunskapen och hjälper dig.