vrijdag 29 oktober 2010

Jammer! / Tyvärr

Rond 1 november zijn we altijd nog even 2 weken in Frankrijk. De tuin en het huis moeten dan opgeruimd en afgesloten voor de winter.Dit jaar is alles anders door de stakingen in Frankrijk. De reis zou te onzeker zijn en dat gaat niet met drie katten in de auto.
Zaterdag is het feest voor alle mensen die zich deze zomer hebben ingespannen om van de dorpsfeesten een succes te maken en daar moest H natuurlijk bij zijn.
Hij is dus alleen gegaan met de auto en ik ben in Nederland met de katten.
Heb nu geen foto's van de tuin. Daarom een paar van ons dorp.

Kring den 1e november brukar vi åka 2 veckor till Frankrike. Trädgården och huset ska göras i ordning inför vintern. Men i år blev det inte så. I och med alla problem (strejk ,bensinbrist o.d)ville vi inte ta risken att resan skulle ta för lång tid. Inte med tre kattor i bilen. På lördag är det fest för alla dem som hjälpte till att se till att sommarens fester blev så bra som dem blev och mannen min måste naturligtvis vara där. Han reste ensam dit med bilen(och klart att det gick utan problem) och jag är kvar i Holland med kattorna.
Inga bilder från min trädgård. I stället några från byn.

Het dorp rijdt je binnen over de brug die over het riviertje de Barbenan ligt. Als je links kijkt zie je dat wat op de eerste foto staat en rechts is het zicht op de rechterkant. Heel romantisch, vooral als in de avond de verlichting aan is.

Man kör in i byn över bron som ligger över lilla floden Barbenan. Om man då tittar till vänster ser man bilden överst och andra bilden visar det man ser på höger sidan. Mycket romantisk säkert när belysningen är tänt på kvällen.

Even verderop staat de kerk. Deze is erg groot maar nog niet eens zo heel lang geleden had Arfeuilles meer dan 10 keer zoveel inwoners als nu.

Bara en liten bit därifrån liger kyrkan. Den är ganska stor men det är inte ens så väldigt länge sedan att byn hade 10 gånger fler invånare som det har nu.

Ik had graag foto's laten zien van de tuin maar "JAMMER".
Heel fijn weekend.

Jag hade gärna visat bilder från min trädgård men "TYVÄRR".
Önskar alla en bra helg.

7 opmerkingen:

Anjas Hill zei

Jag blir lite yr i "bollen" Anje när jag försöker att hänga med alla dina trädgårdar och ditt resande ;))!
Jag hänger inte riktigt med, men så mycket i alla fall att jag tänker inte "tycka synd om dig" för att du fick stanna hemma - du har ju jättetrevligt sällskap av tre underbara katter;)))! /Anja

Annelis hantverk zei

För mig gör det inget att jag inte fick se din trädgård för dessa bilder är ju fantastiska också!
Tack för du ville vara med i min utlottning!
Ha en skön helg!

ansepanse zei

vad vackert! ser så mysigt och härligt ut, hur kommer det sig att ni bor både i Frankrike och i Nederländerna?
ha en fin helg du också vännen
kramar

Anjas Hill zei

Vilken tur för mig att du förstår skämt! Alla förstår inte att symbolen ";))!" står för att man är lite skämtsam.

Men, nu förstår jag hur du har det och jag är inte alls avundsjuk.
Jag levde själv två olika boenden samtidigt(sta'n /landet) på 80- och 90-talet. Den höll på att ta knäcken på mig. Även vi hade tre katter i bilen på den tiden...:)!
Ha det så underbart med missarna!/Anja

Haakmeisje zei

Geniet van de rust en de tuin zal je volgend jaar des te dankbarder zijn. Kram, A.

ansepanse zei

tack för din långa kommentar :) fast jag tror att ni gjorde rätt som tog sommarstället i Frankrike istället, där är det ju varmare och mysigare än det kan vara här i Sverige, regniga kalla somrar hör Sverige till men förstås även varma och torra ibland
ha det gott vännen - kramar

Efwa zei

Vilken mysig by ni verkar bo i.