zaterdag 29 januari 2011

Mon jardin-start

Eind augustus 2002 vonden we ons franse huis. Toevallig was de verkoper aanwezig en liet ons het huis en de tuin zien. Dit was het eerste dat ik zag. HELP.
Er was drie jaar vrijwel niets aan de tuin gedaan en dat was zichtbaar.

I slutet av augusti 2002 hittade vi vårt franska hus. Ägaren var där och visade oss runt i huset och i trädgården. Det här var det första jag såg av Mon Jardin. HJÄLP.
Den hade fått sköta sig själv i tre år och det såg man verkligen.
Na een winter, makelaars en notarissen,konden we het huis in februari 2003 het onze noemen.
Het was een week met schitterend weer. In huis moest veel gedaan worden en de tuin moest nog even wachten. het was ook nog vroeg in het jaar dus het was afwachten wat er allemaal nog zou komen.

Efter en vinter, mäklare och notaris var huset vårt i februari 2003. Sportlovsveckan åkte vi ner. En vecka med otrolig vacker vårväder. Det fanns mycket att göra i huset och ganska tidigt för jobbet i trädgården så den fick vänta lite. Jag undrade vad som kunde komma upp.
In de paasvakantie(april) konden we er weer heen. Een heel ander gezicht. Er bleken heel veel voorjaarsbollen in de tuin te staan. Enkele bomen en struiken stonden in bloei en ik kreeg er steeds meer zin in. Nog werken tot aan de zomervakantie, afscheid nemen van een leven voor de klas en aan de slag met alles waar tot nu toe minder tijd voor was geweest.

Påsklovet (april) var nästa möjlighet att åka ner. Det såg helt annorlunda ut. Det visade sig att det fanns massor med vårlökar.
Några träd och buskar blommade och det började klia i fingrarna. Jag skulle jobba till sommarlovet och sedan var det dags för (förtids)pension och tid att få göra allt det som tiden innan inte räckte till för.
De zomer van 2003 was een zeer warme en droge zomer. s'Morgens tussen 7 en 9 uur was het mogelijk om in de tuin te werken. De rest van de dag was het meest tijd om binnen te zitten vanwege de hitte. Elke centimer heb ik omgewerkt en van onkruid ontdaan. Een reuzenklus. Als eerste een aantal dahliaknollen geplant. Je moet ergens beginnen.

Sommaren 2003 var mycket varm och extrem torr. Mellen 7 och 9 på förmiddag var det möjlig
att vara ute och jobba, sedan höll man sig helst inomhus. Det var för varmt.
Varje centimeter vände jag på och massor med ogräs tog jag upp. Det var ett vansinnigt arbete.Det första jag planterade var några dahlior. Man ska börja någonstans,eller hur.
Begin september was ik nog lang niet klaar maar wel ver genoeg om in het najaar plaats te hebben om te planten.

I början på september var jag långt ifrån färdig men jag hade kommit lagom långt för att kunna sätta en del nya plantor på höstkanten när vi skulle ner igen .

11 opmerkingen:

Efwa zei

Åh vad kul att se hur det var i början i er trädgård!

Haakmeisje zei

En dan te bedenken dat het nu een pracht-tuin is, mag jij je lekker trots over voelen!Kram, A.

Willy zei

Wat een werk, maar wat heerlijk om te doen in je eigen Franse tuin. Je zult ernaar verlangen om er weer te zijn.
Fijne zondag, lieve groet

ansepanse zei

vad roligt att få se allt från scratch, jag vill se fortsättning också
ha en jättefin söndag vännen - kramar

Birgitta zei

Vad härligt att få tag på ett ställe i Frankrike och få vara där på sommaren. Visst kan det vara bökigt i början, men det är mödan värt tycker jag. Trevligt att få se dina bilder från de första spadtagen, ogräs finns det massor av jämt. Ibland får man ge upp.

Kramar och ha en fin vecka. Birgitta

ansepanse zei

Sv: ja, det är åtminstone bra att det inte regnar :) jag hoppas din dag blir toppenbra, när var det du skulle till Sverige, var det inte snart
kramar till dig vännen

Galtholmen zei

Vad roligt med gamla bilder på trädgården... man glömmer så fort hur allt såg ut en gång i tiden. Jag har oxå tittat tillbaka på min trädgård, o man blir nästan mörkrädd:)
Kram Ulrika

Tigris Predikantan zei

Skulle fotograferat vårt hus med trädgård när vi var nyinflyttade, vad synd.
sv: visst var det Irland! Ha en fin dag!
;)

Black Iris zei

Ojoj, jag förstår att det fanns mycket att sätta händerna i då.
När vi tog över mammas och pappas stuga i Jämtland gick vi en hel sommar och drog upp grankott.
Naturen har en enorm förmåga att breda ut sig minsann..

Kram Maidi

Black Iris zei

granskott skulle det vara,,,,,,

ansepanse zei

Sv: ja, kanske vore det bättre om vi inte alltid gick omkring och funderade för mycket
kramar