dinsdag 4 januari 2011

Buren / Grannar

In ons trappenhuis van het appartementengebouw zijn 27 appartementen met allemaal leuke mensen die je zelden ziet. Soms sta je toevallig samen in de lift of je staat tegelijk bij de brievenbus en dat is het dan.
Wij van de 4e ( 3 app.)hadden bedacht dat nieuwjaar een prima moment is om elkaar wat langer te ontmoeten. Vorig jaar was de eerste keer , bijna iedereen kwam en het was erg gezellig. Dit jaar dus maar weer.
Tegen vieren stond alles klaar.


I vårt trapphus finns det 27 lägenheter med enbart trevliga grannar som man nästan aldrig ser.Ibland träffas vi i hissen eller vid brevlådan och mer är det inte.
Vi på tredje våningen (3 lägenheter) hade kommit överens att det nya året kunde vara en bra anledning att träffas lite längre. Förra året blev första gången och nästan alla grannar var med och det blev mycket trevligt.
Så även det här året skulle vi träffas.
Klockan fyra var allt i ordning.
Kaarsjes aan ,schaaltjes met olijven en nootjes...

Tända ljus, skålar med oliver och nötter....
Kleine hapjes.
Små mumsbitar.

Nog meer!
Ännu mer!
Drie uur later toen de wijnflessen leeg waren ,alle koude en warme etenswaar opgegeten was en iedereen met een blij gezicht naar huis was zag de kamer er anders uit. Maar dat is snel opgeruimd.
Tre timmar senare då vinflaskorna var tömda, alla kalla och varma småbitar borta och alla grannar mycket nöjda hade gått hem till sig såg rummet lite annorlunda ut. Men det var snabbstädat.
Een goed begin van het nieuwe jaar.
Want: Een goede buur is beter dan een verre vriend!


En bra början på det nya året.
För: En bra granne är bättre en en långväga vän.

13 opmerkingen:

ansepanse zei

vilken trevlig grannsamvaro, livet blir så mycket bättre och roligare på det viset
Sv: jag ska röra på mig idag, men kanske lite försiktigare :)
ha en fin dag vännen - kramar

Annelis hantverk zei

Så mycket godsaker och så fin idé med att bjuda grannarna, för att bli bekanta med dem! Vi borde kanske göra så här där jag bor också, för man ses ju bara som hastigast.
Ha en bra dag!

Anje zei

Geweldig idee en zo luid je pas echt een gelukkig nieuwjaar in.........
Gezond, Creatief en Blij 2011 gewenst,
lieve groet Anje.

Galtholmen zei

Så underbart att höra att det finns människor som släpper på gränserna o möts... Hurra för detta. Visst är det trevligt - här brukar vi i byn träffas nu i mitten på januari o släcka bygranen. Alla äter varm korv som vi grillar över öppen eld o så dricker vi varm glögg. Alla åldrar är där. Jättetrevligt
Kram Ulrika

Willy zei

Dat is een leuke manier om het jaar te beginnen.
Hapjes en drankjes waren lekker zie ik.
Groetjes

C De-sign zei

Så trevlig er tradition är!!!! Säkert väldigt uppskattad av alla! Trevligt sätt att umgås på!!!! Här är det nu de sista dagarna av ledighet...... ojoj... men jag vet att det går när man väl är igång! Nu ska jag njuta av de här sista dagarna...........Kram fr C

Tigris Predikantan zei

Tänk att det behövs så lite!

Anjas Hill zei

Du måste vara en väldigt trevlig granne!det ser vääääldigt gott ut! Dit skulle man varit bjuden - men precis som i ditt ordspråk....en långväga vän har man inte så mycket glädje av...
ordspråket var verkligen träffande!
Jag önskar dig en riktigt god fortsättning på detta år./Anja

ansepanse zei

Sv: :) ja det verkar ju som om Sluggo ville vara med och spela, ha en fin lördagkväll vännen - kramar

Annika Christensen zei

Vad trevligt det låter. Gott och trevligt skuklle jag vilja säga.Bra start på året och hopps du får ett fint trädgårdsår.
Annika

ansepanse zei

Sv: jo, nu känns det bra att ha julen utstädat, den har liksom gjort sitt för den här gången, någon sol får vi nog inte idag, igår regnade det här hela dagen
ha en jättefin söndag vännen - kramar

Birgitta zei

Så trevligt ni hade ordnat, så bra att någon tar initiativ och samlar grannar på det här viset, mycket bra och tänk så mycket roligare det blir att möta grannarna i trappan efter detta. Det såg så gott ut alltihopa, blev riktigt sugen.

Önskar dej en bra och fin fortsättning på det nya året, kram Birgitta.

ansepanse zei

Sv: uj, vad har jag nu ställt till med, inte måste du börja rensa i skåp heller :) visst dyker det upp gamla minnen när man hittar både det ena och det andra
ha en fin kväll vännen - kramar