zaterdag 2 juni 2012

Schoolfeest / Skolfest

Vandaag was er feest op de school want er waren nieuwe schooltuintjes. En wat is toepasselijker in deze tijd om dan voor één dag aardbei te zijn.
De hele stoet maakte een wandeling door het dorp en het leuke is dat zoiets altijd bij ons langskomt.Vanaf mijn tuin heb ik een mooi uitzicht.

Idag var det fest på skolan. Dem hade fått nya planteringslådor. Och vad passar då inte bättre, så här års, att klä ut sig som jordgubbe.
Det blev en promenad genom byn och det roliga är att allt kommer förbi hos oss.När jag står dår upp i min trädgård ser jag allt väldig bra. 

Het was stralend weer en de ongeveer 40 kinderen ,vergezeld door ouders,oma's en opa's,broers en zussen hadden veel plezier.

Det var strålande väder och dem circa 40 barnen, tillsammans med föräldrar,far-och morföräldrar och syskon, hade riktig rolig.

Terug bij school moest er een foto gemaakt voor de streekkrant. Het duurde even voor iedereen op zijn of haar plaats stond.

Tillbaka vid skolan skulle barnen ställa sig upp för fotografen för ett kort skulle in i tidningen. Det tog en stund innan alla var på plats.

Wij hadden voor deze feestelijke gelegenheid  een uitnodiging gekregen voor het officiele gedeelte. Toespraak van de voorzitter van het oudercommite, een foto voor de krant van de genodigden en natuurlijk een glas Crémant met siroop van cassis of perzik en brioche met spekjes.

Vi hade fått en inbjudan till den officiella biten. Det blev tal av ordföranden i föräldrarföreningen, ett kort till tidningen av alla som var bjuden och naturligtvis ett glas Crémant med sirop av cassis eller persika och brioche med fläskbitar.


En zo is er bijna elke week wel iets leuks.

Nästan varje vecka händer det väl något.

4 opmerkingen:

ansepanse zei

vad roligt att det alltid händer något som är lite extra, vad fina barnen är som lysande röda jordgubbar
Sv; visst är det tråkigt att vi har fått så kallt igen, nu vill vi också ha tillbaka sommarvärmen här
kramar vännen

Unknown zei

Vilka underbara jordbubbs-sötnosar! Det ser ut som ni haft en härlig fest, Anje:)
Kram!

Annika Christensen zei

Ohh vad fina barnen är.
Tack för alla dina hälsningar jag är ute i trädgården hela dagarna inte så mycket data tid justnu.
Kram
Annika

Ingela zei

De där jordgubbarna ser verkligen goda ut! I år har vi kunnat smaka gubbar ett bra tag. Antar att de första som dök upp var från Holland men i fredags sålde de svenska gubbar för 35 kr. utanför Domus. Ett riktigt kap alltså om man inte vore nöjd med sin egen ;-)