donderdag 3 februari 2011

Mon jardin / terras

Februari 2003 waren we maar een weekje in Frankrijk. Het was stralend weer en we ontdekten dat dit het ideale plekje was om van dat weer te genieten. Beschut voor de wind en lekker in de zon. We hadden 2 klapstoelen en er stond een roestig tafeltje met een blad van (schrik niet) asbest. De zijkant van het schuurtje was weg en er was alleen nog maar een zeil.

Februari 2003 var vi bara en vecka i Frankrike. Vädret var underbart och vi upptäckte att det här var bästa stället att njuta av det vackra vädret. I lä och i solen. Vi hade 2 enkla stolar och ett rostig bord med en skiva av (hemskt) asbest. Ena sidan av boden var borta och det fanns bara nägot slags duk kvar.
In mei was het tafelblad verwijderd en het onderstel donkerblauw geverfd. Een houten bankje had een lichtere blauwe kleur gekregen.

I mai var bordskivan borta och underredet hade fått en mörkblå färg. En liten träsoffa hade fått en ljusare blå färg.
In de zomer had het schuurtje een face-lift gekregen met hout dat we in grote hoeveelheden op zolder vonden. Twee lagen beits en het zag er heel wat beter uit.
Een paar comfortabele stoelen, een nieuw tafelblad en een parasol tegen de,soms erg felle ,zon zorgden voor de rest.
När sommaren komm hade boden fått en face-lift med trä, som vi hittade i stora mängder på vinden. Betsade det två gånger och det såg bra mycket bättre ut.
Ett par bättre stolar, en ny skiva på bordet och en parasol mot den ,ibland mycket starka, solen gjorde resten.
Alles in de tuin loopt schuin, ook dit hoekje. Om er een vlakke ondergrond te krijgen voor de houten tegels moest er heel wat zand aangesleept worden. Het hoekje groter maken gaat niet want dan kan de schuur niet meer open. Een paar grote stenen zorgen ervoor dat het zand niet wegloopt. Maar we zijn heel tevreden met de situatie zoals die nu is.
Over de pergola groeit een druif.
Hela trädgården lutar och även den här lilla hörnan. För att få en bra grund att lägga trallarna på behövdes det en massa sand. Vi kann inte få terrassen större för då kann vi inte öppna dörren till boden längre. Ett par stora stenar får se till att sanden inte rinner bort. Men vi är mycket nöjd med situationen som den är nu.
Över pergolan växer en vindruva.
Binnenkort zitten we er weer!
Fijn weekend.
Snart sitter vi där igen!
Ha en fin helg.




14 opmerkingen:

Willy zei

Wat leuk om de metamorfose te zien van het knusse hoekje in de tuin. Dat is een heerlijk plekje om van jullie tuin te genieten.
Geen idee wanneer jullie gaan, maar ik wens jullie alvast een fijne tijd.
Lieve groet

ansepanse zei

det är så roligt att få följa arbetet med trädgården, vilken fin plats ni fått där i lä och sol
Sv: jo, J var och lämnade tillbaka lampan och det gick bra
ha det gott - och en fin helg förstås till dig med - kramar

Annika Christensen zei

Vilken skillnad och kul och se före och efter.
Bra jobbat.
Annika

Haakmeisje zei

Mag ik mee?

Anjas Hill zei

Hejsan Anje!

Måste säga att jag blev alldeles till mig av så underbar färgkomposition som det där blåa kontra det gråa och den ljusblå soffan! Helt fantastiskt vackert och på något sätt dramatiskt!
Utan dina, alltid så smickrande och trevliga kommentarer skulle bloggandet kännas betydligt tristare! Tusen tack för att du verkligen inspirerar mig i mitt bloggande!/Anja

Black Iris zei

Åh vad jag tycker det är roligt det här med före- och efter-kort. Jag brukar också göra så när vi gör om något till det bättre.
Er hörna har blivit så fin och mysig så jag förstår att du längtar dit.

Kram Maidi

ansepanse zei

Sv: här ska det blåsa rejält imorgon sa det i TV-vädret ikväll, jag är försiktig när jag går ut, är väldigt rädd för att ramla igen
ha en fin helg vännen - kramar

kullervilla zei

Vilken skillnad så mysigt det blev...
ha en go helg
kramiz//kullervilla

Birgitta zei

Så trevligt att få se er mysiga terrass växa fram, det blev väl fint och inbjudande. Förstår att det känns skönt att sitta där under parasollet och njuta av skuggan när det är varmt, fast värme det längtar vi efter här hos oss nu, det är -13 grader hos oss i morse, burr och mycket snö kom igår.

Ha en skön helg, kramar Birgitta

ansepanse zei

Sv: jag vet att man kan lära hundar att plocka upp saker efter sig men jag vet inte om jag har lust med att träna dem för det
ha en fin lördagskväll - kramar

ansepanse zei

Sv: då har det blåst en hel del hos er också, jo Satu och jag har roligt tillsammans :) nej, nu vill vi inte ha någon mer snö
ha det gott vännen - kramar

ansepanse zei

sv: jo Sluggo tuggar ju dessvärre på tofflorna också, det är därför de får vara uppe på hatthyllan, ja, vi får lura honom på det viset
ha en fin kväll vännen - kramar

Merja zei

Tack för alla snälla kommentarer på min sida:)Vilken förvandling det blev!! Mysigt. Det lät otäckt med asbest!!
Skönt att ha något att se fram emot.Ha det gott!

Anoniem zei

My brother recommended I might like this website.
He was entirely right. This post truly made my day. You cann't imagine just how much time I had spent for this info! Thanks!