maandag 6 augustus 2012

nazomerkleur/sensommarfärger

Hoewel het pas begin augustus is merk je, zeker na alle warme en droge dagen,dat de zomertuin overgaat in nazomer. Ander licht, andere geuren en andere bloemen. De dahlis's zijn aan de beurt en dat laten ze zien ook.
Fast det är bara början på augusti märker man,säkert efter alla varma och torra dagar, att sommaren går över i sensommar. Ljuset ändrar sig liksom luktorna och blommorna.Det har blivit dahliors tur och dem visar sig gärna.Dit vlindertje kwam elke dag naar mijn bak met kleine dahlia's. Vandaag is hij/zij niet geweest.Waarom???? Ik mis het.
Den här lilla fjärilen visade sig varje dag vid tunnan med små dahlior. Men idag har hon/han inte kommit. Varför??? Jag saknar den.

Het maakt geen verschil of je de zinnia binnen zaait of meteen in de volle grond. Ze bloeien beiden op hetzelfde moment.

Det gör tydligen ingen skilnad att förså zinnia eller att så på plats.Dem blommar i samma tid.
Eén van de laatste daglelies.
En av dem sista dagliljor.
Dacht dat de winde dit jaar niet zou bloeien. Maar beter laat dan niet en nu is het dan toch zover.

Trodde att den här inte skulle blomma i år. Men bättre sent än aldrig och nu har den börjat.
Geniet elke dag van mijn fantastische fuchsia's. Donkerroze lijfje en een bijna zwart rokje.

Njuter varje dag av mina underbara fuchsior. Mörkrosa blus och nästan svart kjol.
Wie kan helpen? Deze plant van een meter hoog staat zomaar in mijn rozenperk. Heb geen idee wat het is.Hij staat niet in mijn onkruidboek en ook niet in de wilde planten flora.

Vem kan hjälpa? Den här plantan, som är en meter hög ,finns plötslig i rosrabatten. Vet inte vad det är. Den är inte med i ogräsboken och inte heller i dem vilda växternas flora.


12 opmerkingen:

Merja zei

Vackra blommor! Dahlior har jag inte haft på länge. Annars en perfekt blomma den här årstiden. Hoppas fjärilen återkommer:)
Ha en bra dag!

ansepanse zei

vilka vackra blommor du visar upp, otroligt vackra, jag har en daglilja som är lite mörkare än din och har klargula ränder i :) jag kan tyvärr inte hjälpa dig med vad den vita blomman är för något, den är vacker den också
Sv: hahaha - jag LÅTER faktiskt så där :) när jag spelade upp den första gången härhemma, så skrattade Maja och jag så att vi kiknade :) har ju inte tänkt på förut att jag verkligen "babblar" på så där
vad skönt att du slapp vattna :)
bamsekramar vännen

ansepanse zei

Sv: här började det regna vid 12-tiden och sedan har det regnat riktigt mycket, fast det är nog bra för allt som växer i trädgården förstås
tack för gratualionerna :)
bamsekramar vännen

Anjas Hill zei

Vilka fina sensommarfärger du bjuder på Anje!
Den vita blomman måste vara någon art av höstaster./Anja

Anoniem zei

Wat een mooie bloemenverzameling laat je ons zien! En dat witte madeliefje.. tja, die komt me wel vagelijk bekend voor, maar helaas.. ik kan er geen naam bij geven!

Willy zei

Hej Anje, ik denk dat jij de hele dag in je tuin te vinden bent. Wat een bloemenpracht. Die witte bloemen kijken op uit de kluiten gewassen madeliefjes. Ik ben benieuwd.

Solstrimmor zei

Hoppas sensommaren varar länge och ger oss värme och sol. Uppstickaren i din rosenrabatt ser ut att vara en sorts aster. Kanske, kanske inte? Söt är den hur som helst:)
Kul att du vill läsa om Café trädgårdslyckan!

Kram Eva-Mari

Annelis hantverk zei

Så underbara blommor du har och Dahlior älskar jag för dom är ju så stora och fylliga!
Ha en bra dag!
Kram!

Haakmeisje zei

Hou die schoonheid vast! We komen snel kijken en genieten. (en helpen wieden natuurlijk)Kram, A.

ansepanse zei

Sv: jag har inte haft samma tur med vädret men mamma berättade i telefon imorse att torsdag, fredag, lördag ska bli lite bättre, jag hoppas att det blir så
vad blomman heter vet jag inte, det är någon slags ogräsblomma bara men vacker är den :)
bamsekramar vännen

ansepanse zei

Sv: vad roligt med besök av dotter och barnbarn :) (saknar mina så oerhört mycket ska du veta) här har det utlovats åtminstone 3 fina dagar men i natt var det kallt, bara +8,4, det är för tidigt för sådana temperaturer tycker jag
bamsekramar vännen

Black Iris zei

Vilka vackra Dahlior du har.. Det är allt tur att blommorna avlöser varandra så vi har något fint hela sommaren..

Kram Maidi